BISTVENE INFORMACIJE ZA TEKMUJOČE KLANE

Vsak klan-noviciat najkasneje do nedelje 14. 4. javi kako bo dospel do kraja zbirališča (priporočamo naj pridejo z zasebnimi avtomobili - razen klana iz Gorice SZSO, ki so ze javili, da pridejo z vlakom).

 

Zbiranje za klane-noviciate ZSKSS bo v soboto 20. 4. 2002 ob 17. uri točno tik po izhodu Kozina na avtocesti Ljubljana-Koper. V primeru težav (npr. ne najdete kraja zbirališča, poći guma itd.) pokličite Franca na GSM SLO: 041-898790 ali GSM ITA: 0039-335-5438792.  

 

Zbiranje za klana-noviciata SZSO (Trst 1-2 in Gorica) bo v soboto 20. 4. 2002 ob 17.30 točno pred cerkvijo v Bazovici (iz železniške postaje na trgu Libertŕ vozi v Bazovico avtobus st. 39).

 

Vsak udeleženec Fuzbalade prispeva (vsi, tudi tisti, ki ne igrajo) 7 evrov oz.1500 sit (to je za zajtrk, kosilo, dom v Dragi in za igrišče).

Vsi morajo prinesti s seboj menažko in pribor ter seveda večerjo iz torbe za prvi večer. Poskrbljeno bo pa za nedeljski zajtrk in za kosilo. Poleg tega prinesite tudi spalno vrečo + armafleks in osebno izkaznico ali potni list ter seveda veliko mero dobre volje. Čeprav smo ob morju, zvečer postane bolj hladno, zato ne prinesite samo kratkih rokavov.

 

Prosimo vse povabljene klane-noviciate, da najkasneje do nedelje, 14. 4. 2002 javijo število udeležencev. To informacijo potrebujemo za nabavo hrane in ureditev prostorov.

 

 

PROGRAM SREČANJA:

 

Sobota, 20.april 2002

Sobotno srečanje se bo vršilo v skavtskem domu v Dragi ter na travniku za domom.
Sledijo priprava na taborni ogenj (tudi tehnična, saj bomo pripravili zgradbo tabornega ognja ter zbrali dračje in drva za celotni večer). Vsak klan-noviciat mora pripraviti zanimivo točko. Dobrodošla so vsakovrstna glasbila, nove pesmi, zanimivi plesi, skeči, ipd.

Zvečer bo tudi skavtska sveta maša, ki jo bosta darovala cerkveni asistent SZSO-TS g. Tone Bedenčič in cerkveni asistent stega Trst 4, g. Maks Suard. Po končanem tabornem ognju gremo spat v sobe, ker nas čaka naporna nedelja. Kdor želi pa lahko ostane ob tabornem ognju, vendar ne moti ostalih!!! Namen sobote je spoznavanje vseh nas v dobrem skavtskem duhu.

 

Nedelja, 21 april 2002

Zbujanje v nedeljo bo ob 7. uri, sledil bo skupni zajtrk in posprava prostorov. Nato se bomo podali do igrišča (igrišče je na asfaltu) v salezijanskem centru Marijanišče na Opčinah. Urnik tekem bo od 9. do 13., sledil bo premor za kosilo. Tekme se bodo nadaljevale od 15.  do 19. ure. Sledilo bo nagrajevanje in zaključek. Odhod bo najkasneje ob 19.30. Klani-noviciati naj javijo do nedelje 14. 4., če imajo probleme s povratkom.

 

PRAVILNIK FUZBALADE (nogomet):

 

01. Vseh ekip je 6.

 

02. Ekipo sestavljajo 6 igralcev (5+vratar). Igrajo izključno roverji (popotniki za ZSKSS), popotnice in novinci.

 

03. V prvem polčasu igrata v ekipi obvezno dve dekleti, v drugem polčasu pa obvezno ena.

 

04. Vsi člani ekipe naj imajo enak dres.

 

05. Tekma traja 34 minut (dva polčasa po 17 minut). Odmor med polčasoma je 5 minut.

 

06. Pred tekmo so predvideni pozdravi - predstavitev ekipe; vsaka ekipa ima svoj način pozdravljanja.

 

07. Vsaka ekipa mora priskrbeti 2 sodnika - voditelja, ki obvladata nogometna pravila (-: Vsaka tekma ima glavnega sodnika in dva pomožna. Glavnega sodnika žrebamo.

 

08. "Out-e" se izvaja z žogo na tleh.

 

09. Menjave so "letečega" tipa in so dovoljene skozi celo tekmo. Ni omejeno število menjav.

 

10. Prepovedani položaji med igro niso kaznovani.

 

11. Hujši prekrški, neprimerno izrazoslovje, psovke, ugovarjanja sodnikom bodo kaznovana z rumenim oz. rdečim kartonom.

 

12. Če si igralec med tekmo prisluži dva rumena kartona bo izključen iz igre do konca tekme. Ekipa igra z igralcem manj!

 

13. Če igralec v 1. tekmi dobi rumen karton in v nasledni tekmi še enega, bo 3. tekmo presedel na klopi oz. na travi.

 

14. Obramba lahko poda žogo vratarju, ta pa se je sme dotakniti z rokami le če je v vratarskem prostoru.

 

15. Vsi morebitni podaljški trajajo 10 minut (5+5).

 

16. Če bo po podaljških rezultat še vedno izenačen, bo sledilo 5 strelov na vrata za vsako ekipo.

 

17. Za vse ostalo veljajo nogometna pravila!