SZSO.ORG -> Kaj delamo -> Program dejavnosti

 

 

 

Jurjevanje 2005

Foto ALBUM

 

Draga sestra, dragi brat!

 

Slovenska zamejska skavtska organizacija bo v nedeljo, 8. maja 2005, skupaj počastila in praznovala spomin skavtskega zavetnika Sv. Jurija. Obenem je to praznovanje še toliko bolj slovesno, saj je to dan, ko v naši organizaciji že tradicionalno obljubijo novinci vseh treh starostnih vej.

Volčiči in volkuljice, izvidniki in vodnice, roverji in popotnice, voditelji, pripravniki in pomočniki iz celotne SZSO se bomo odpravili na travnik pri Doberdobskem jezeru. Zbiranje na kraju Jurjevanja je ob 9. uri. V primeru slabega vremena bo zbiranje v stari šoli v Jamljah (Dom ŠKD Kremenjak),  zaključi pa se s kosilom. Poskrbljeno bo za parkirni prostor ter za smerokaze na glavnih cestah.

Ob 9.30 bo sledil glavni zbor z blagoslovom rut; nato bosta ob 10. uri po pokrajinah potekala obreda obljub. Sledila bo ob 11.15 sveta maša, ki jo bo daroval naš cerkveni asistent, p. Mirko Pelicon. Po sveti daritvi, ob 12.30 bo srečanje poverjenikov za usposabljanje voditeljev s pripravniki, njihovimi mentorji in stegovodji. Nato bo ob 13. uri odlična skavtska kuhinja delila kosilo vsem prisotnim. Sledijo od 14.30 do 16. ure igre po vejah po vodstvom poverjenikov za metodo VV, IV in RP. Ob 16.30 se bo dan sklenil s tabornim ognjem. Program se bo predvidoma zaključil ob 17.30 s pesmijo slovesa.

Vabilo na Jurjevanje je namenjeno tudi staršem, sorodnikom in prijateljem, ki si želijo deliti z nami slovesnost dneva. 

Na Jurjevanje pridemo v popolnem skavtskem kroju.

                                                                                        BODITE PRIPRAVLJENI

           Deželno vodstvo in pokrajinski vodstvi

 

Trst - Gorica,  20. aprila 2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nazaj

SZSO©2003

-> Vrh strani