SZSO.ORG -> Kaj delamo -> Program dejavnosti

 

 

 12. evropska skavtska konferenca

Portorož (Slovenija) 2007

 

 

Draga sestra, dragi brat!

 

Letos je teritorij naše prečudovite Primorske, točneje v Bernardinu med Piranom in Portorožem, počaščen s pomembnim mednarodnim srečanjem skavtinj in skavtov, to je 12. evropska skavtska konferenca 2007. Na kraj je prispelo čez 300 predstavnikov organizacij WAGGGS-a in WOSM-a. Slovesna otvoritev se je odvijala v soboto, 5. maja 2007, na Tartinijevem trgu v Piranu. To mednarodno srečanje skavtinj in skavtov bo potekalo z izredno pestrim in zanimivim programom vse do petka, 11. maja 2007.

Načelnik SZSO, Zamišljeni nosorog, sem se v ponedeljek, 7. maja, udeležil mednarodne tržnice, ki se je odvijala v sklopu skavtske konference na nabrežju pri Bernardinu. Doživetje je bilo prečudovito, saj sem obiskal veliko skavtskih stojnic ter se pogovoril z mnogimi skavtskimi voditelji iz cele Evrope. Na tržnici so delegati iz različnih držav predstavljali in ponujali najrazličnejše značilne izdelke iz svojih domačih krajev. Prostovoljni prispevki bodo porabljeni v dobrodelne namene. Odzval sem se prijaznemu povabilu naših bratov in sester iz ZSKSS, ki imajo skupaj z delegati ZTS glavno vlogo na tej dvanajsti evropski skavtski konferenci, saj sta ZSKSS in ZTS gostiteljski organizaciji. Med mnogimi pogovori zelo sem bil vesel srečanja s samim načelnikom vsedržavne italijanske skavtske organizacije CNGEI, Sergiom Fiorenza. Delegati ZSKSS in ZTS so me lepo sprejeli z odprtimi rokami in mi razlagali o njihovem naporu pri organizaciji takega velikega mednarodnega projekta. V poznih večernih urah sem se - bogatejši za to izkušnjo, ki mi je dala novega poleta in energije za nadaljnje delo (mimogrede, ko sem v zgodnjih jutranjih urah odhajal, so organizatorji imeli še vedno polne roke dela in ni kazalo, da bi si kaj kmalu lahko privoščili počitek) – vrnil proti domu.

 

 

To navdušenje bi želel deliti tudi z vami,  zato vas prisrčno povabim, da se udeležite

 

zaključne slovesnosti,

ki bo

 

v četrtek, 10. maja. Pričela se bo ob 20. uri pri

Grand hotelu Bernardin v Portorožu.

 

 

Vabljeni ste vsi: voditeljice in voditelji, pripravnice in pripravniki, pomočnice in pomočniki SZSO. 

 

Kdor bi se želel te slovesnosti udeležiti kot član delegacije SZSO, naj se prijavi najkasneje do četrtka do 14. ure načelniku na tel. št. 335-5438792 ali po e-pošti francbiancuzzi@alice.it  .

 

 

 

Zamišljeni nosorog

=>Fotogalerija<=

 

 

 

Delegata ZSKSS z načelnikom SZSO                           Delegacija CNGEI z načelnikom SZSO

 

 

  

 

  

 

 

 Nazaj

SZSO©2007

-> Vrh strani