SZSO.ORG -> 50 let -> Višarje
 


VABILO NA SVETE VIŠARJE

Drage skavtinje in skavti, prijatelji in starši!

Dejavnosti Slovenske zamejske skavtske organizacije se v letošnji sezoni ne bodo zaključile s poletnimi tabori, ampak s srečanjem na prostoru prvega tabora Slovenskih tržaških skavtov, ki je bil na Sv. Višarjah leta 1952. Ta podvig zaključuje praznovanja, ki so se v zadnjem letu zvrstila ob petdesetletnici slovenskega skavtizma v Italiji.

Ob tej priložnosti se SZSO želi zahvaliti Bogu in zato prireja na Sv. Višarjah slovesno sv. mašo v nedeljo, 25. avgusta 2002, ob 12.00. Celoten dan pa bo posvečen srečanju. Glavni zbor bo ob 11.00, taborni ogenj ob 15.00.

Slovesnost bo še toliko bolj simbolična, saj letos praznujemo tudi osemdesetletnico ustanovitve skavtizma na slovenskih tleh. Tudi ta datum je za nas pomemben, saj smo v dolgem povojnem obdobju skupaj s Korošci in zdomci edini gojili slovenski skavtizem, ki je v devetdesetih letih spet zaživel v matični domovini.

Srečanje na Sv. Višarjah zadobiva torej širši pomen, ker se bomo tu v bratskem duhu srečali slovenski skavti in skavtinje iz Italije, s Koroške, iz Slovenije in Kanade.

Ker ste na razne načine pripomogli k rasti naše organizacije, ji posvetili mnogo prostega časa in truda, ker verjamemo, da ste še vedno pozorni do dejavnosti, in ker ste nas večkrat radi obiskali na naših srečanjih, bi Vam bili zelo hvaležni, če bi nas tudi ob tem prazničnem jubileju počastili s svojo prisotnostjo.

Nasvidenje torej na Sv. Višarjah!

Skavtski pozdrav

Načelnica in načelnik SZSO

Erika Černic in Martin Sosič

Gorica,Trst, 15. julija 2002


 
 Nazaj SZSO©2002 -> Vrh strani