SZSO.ORG -> 50 let -> Višarje
 


Srečanje Sv.Višarje - 25. avgust 2002
Navodila za načelnike, stegovodje in voditelje

Glede srečanja na Sv. Višarjah v nedeljo 25. avgusta 2002 vam sporočamo sledeča navodila. Prosimo vas, če se jih držite in poskrbite da se bodo vsi člani naše organizacije, ki se bodo srečanja udeležili, teh navodil držali. Tako bo nedvomno srečanje potekalo v najlepšem redu.

Zbiranje in hoja na Sv.Višarje: vse skupine, stegi, ali pokrajine poskrbijo in si organizirajo prevoz in če želijo tudi prenočevanje v nekaterih domovih v okolici Žabnic ali na Sv.Višarjah. Sami poskrbijo zato da so vsi člani, skavti in skavtinje, starši in prijatelji na Sv. Višarjah pred 11.00 uro. Pozor: štartati morajo najkasneje ob 8.00 iz Žabnic - številčne skupine potrebujejo najmanj 3 ure hoje.

 • Med hojo hodijo člani v poletnem kroju (polo in kratke plave hlače).
 • Vsak skavt prinese na Sv.Višarje poleno za taborni ogenj. Pri kapelici pod vrhom zavije proti prostoru tabornega ognja (proti Lovcem), kjer simbolično postavi poleno v taborni ogenj, ki bo zagorel popoldne.
 • Na tem prostoru se vsi skavti preoblečejo v popolni kroj (srajca in lahko kratke plave hlače).
 • Kdor bo prišel z žičnico (velja za starejše, starše in goste), naj se javi pri standu (kombi SZSO), kjer dobi vozovnice po znižani ceni.
Glavni zbor ob 11.00: glavni zbor bo za cerkvijo na Sv.Višarjah. Pripravljeno bo vse, da se bodo VV postavili v krog znotraj kvadrata. V vtrstah bodo IV in RP, na eni stranici pa vodstvo.

 • Vsi pridejo v krojih, vidni morajo biti totemi krdel, zastave vodov, stegov in organizacije.
 • Program: skavtska pesem, pozrdav, klici molitev, pozdravni govor načelnikov SZSO in navodila za potek dneva.
Sv. Maša ob 12.00: k sv. maši gremo v vrsti po glavnem vhodu. Bodisi pri glavnem vhodu v cerkev kot pri stranskem bomo razdeljevali Jambor (izredna številka).

 • Za program sv. maše je odgovoren Ivo Cotič.
 • Sv. maša bo izoblikovana s pomočjo vseh stegov, ki bodo od Ivota dobili navodila za pripravo določenih delov.
 • Prisotni bodo ugledni gostje, somaševali bodo goriški nadškof, tržaški in koprski škof in številni duhovniki, zato morajo vsi voditelji skrbeti za disciplino.
Kosilo od 13.00 dalje: kosilo prinesemo s torbe.

 • Prostor za kosilo: pri mlaki in na vrhu Sv.Višarij bodo žaklji za smeti - priporočamo se za čistočo.
 • Izkoristimo priložnost da se med kosilom pogovorimo s starejšimi skavti in starši.
Taborni ogenj ob 15.00: taborni prostor je na poti proti Lovcem (pri kapelici). V taborni ogenj so vsi skavti prinesli poleno in tako bo zagorel skupni taborni ogenj.

 • Za program za taborni ogenj je odgovoren Mitja Ozbič, ki bo povedal voditeljem kaj morajo za taborni ogenj pripraviti.
 • Pogram tabornega ognja bo v brošuri, med tabornim ognjem bo tudi spregovoril glavni govornik.
Zaključek ob 16.30: po zaključni pesmi tabornega ognja bomo srečanje zaključili. Skupine se vrnejo peš v dolino. Pripravljalni odbor poskrbi za čiščenje in pospravljanje prostorov.Vsem udeležencem bomo razdelili prilošnostne nalepke, broške SZSO, nalepke SZSO in podelili spominsko majčko 50.letnice SZSO (tistim ki je niso še dobili). V spomin pa se bodo vsi vpisali v spominsko knjigo. Kdor bo želel bo lahko odnesel tudi plakat.

Za informacije oz. za prosotre za prenočitev:

G. Dionizij Mateucig
Via Valcanale, 79
33018 Tarvisio (UD)
tel. +39.0428.63006

Župnijski dom Sv. Višarje
Santuario Monte Lussari
Localita' Monte Lussari, 1
33018 Tarvisio (UD)
tel. +39.0428.63057

Peter Gerdol
tel. +39.0428.2967
e-mail peter@promotur.org


Glede srečanja na Sv.Višarjah ni drugih navodil. Kot ste lahko opazili bo to enostavno srečanje s tipično skavtsko vsebino. Prosim vse voditelje, da sodelujejo za uspeh tega srečanja. Vaša pomoč je s prisotnosjo in odgovornostjo, ki jo kot voditelji nosite. Prosimo, da poskrbite tudi za reklamo in spodbujanjem naših članov, drugih skavtov, staršev in prijateljev, da se na Sv.Višarjah srečamo 25. avgusta 2002.

Skavtski pozdrav in na svidenje na Sv.Višarjah

Vztrajni galeb

Martin Sosič

Gorica, Trst, 29. julij 2002


 
 Nazaj SZSO©2002 -> Vrh strani